Kada jedemo šunku, salamu ili kobasicu, zapravo odrežemo gornji dio zaštitne folije, a zatim je ručno ogulimo ili isiječemo zajedno sa folijom i potom je skinemo.

Može se kladiti da niko nije primijetio metalni dio na vrhu omota, a još manje znao da on zapravo ima svoju funkciju, a jedna žena je na Instagramu objavila video koji pokazuje čemu služi gornji metalni dio. Salama je zapravo po narudžbi. Sve što treba da uradite je da počnete da ga okrećete i salamu možete rezati bez guljenja. Koristite okvir za tekst da vidite kako će tačno izgledati u videu.

https://www.instagram.com/reel/C53WshyKM_B/?utm_source=ig_embed&ig_rid=172917c8-d58d-4a11-8465-47a0e5d8c644

ISKLJUČITE HORMONE GOJENJA I TRAJNO SE REŠITE KILOGRAMA ZA 40 DANA: Kažu da metoda doktorke Montoje provereno TOPI SALO

Danas se tempo života većine ljudi ubrzao, a pritisak sa kojim se suočavaju svakim danom je sve veći S obzirom da su uvijek u stisci s vremenom, često jedu ono što im je pod nogama, što nije zdravo. Međutim, ako se slučajno posvetimo obrascu zdrave ishrane i redovno vježbamo, trebali bismo brzo osjetiti dobrobiti – kilogrami nestaju, imamo sve više energije i osjećamo se zadovoljni načinom na koji izgledamo. S druge strane, ako i dalje dobijate na težini uprkos svim naporima da razbijete loše navike, bolje pogledajte svoje hormone, koji su možda krivi, predlaže nutricionistica dr. Sarah Gottfried.

“Sa godinama telo može postati neosetljivo na insulin, što znači da počinje da hrani masnoće umesto da ih sagorieva. Kod žena se pojačava dominacija estrogena kako se približavamo perimenopauzi, a ona potstiče insulinsku rezistenciju, koja onda uzrokuje gomilanje sala na stomaku”, objašnjava nutricionista Sara Gotfrajd.

Inzulinska rezistencija također utiče na niz drugih važnih hormona, rekao je dr. Gottfried. “Ima veliki uticaj na leptin, koji je takozvani hormon gladi koji govori telu kada je sito. Povećani nivoi insulina izazivaju povećanje nivoa leptina. To ne znači, kao što možete zamisliti na taj način, da će vas bolje prepoznati kada treba da prestanete da jedete – stalno povišen leptin uzrokuje da leptinski receptori prestanu da funkcionišu“, primećuje dr. Gotfrid. Ovi receptori tada prestaju da šalju signale u mozak, govoreći im da ste dovoljno jeli, i dešava se nešto potpuno drugačije od onoga što bi leptin trebalo da kontroliše – vi ćete nastaviti da jedete i nećete dobiti signal da ste jeli. Jesti dovoljno je znak da ste siti, a debljanje je neizbježno.