U srceparajućem preokretu događaja, živahan i talentovan mladić, koji je stekao ime u svijetu fudbala, tragično je preminuo u nježnoj 34. godini života. Poražavajuća vijest šokirala je usko povezanu sportsku zajednicu, ostavljajući navijače u stanju duboke tuge, a fudbalski svijet u stanju nevjerice. Ova prerana i neočekivana smrt, koja se dogodila na tmurni dan 11. decembra 2023., služi kao dirljiv podsjetnik koliko život može biti krhak i koliko se sudbina može pokazati hirovitom.

 

Bivši igrač, Ivan Čeliković, rodom iz Nove Gradiške, ostavio je neizbrisiv trag na fudbalskim terenima, igrajući za klubove poput Hajduka, Intera i Lokomotive. Osoba koja je takođe doprinela razvoju mladih talenata na prestižnoj Nogometnoj akademiji Konavle. Njegova smrt u mirnom mjestu Čilipi ostavlja prazninu u fudbalskoj zajednici.

 

Uticaj Čelikovićevih sportskih dostignuća i ljubavi prema fudbalu i dalje će se pamtiti kao trajna zaostavština. Ne samo da je ostavio neizbrisiv trag kao predani trener i ponosni otac, već je dao i značajan doprinos svijetu profesionalnog fudbala. Njegov angažman se proteže dalje od njegove uspješne igračke karijere u renomiranim klubovima kao što je Inter, jer se također posvetio njegovanju i vođenju mladih talenata kroz svoje trenerske poduhvate. Tokom ovih izazovnih vremena, teška srca okupljamo se zajedno kao prijatelji, porodica i članovi naše zajednice da oplakujemo smrt voljene osobe.

 

 

Iako osjećamo ogromnu prazninu koju ostavlja njihovo odsustvo, tješimo se spoznajom da će njihova sjećanja zauvijek ostati urezana u našim srcima. Udružimo se da podržimo jedni druge, pronalazeći utjehu i snagu u zajedničkim sjećanjima na ljubav i sreću koju je ova osoba unijela u naše živote. Neka njihova duša pronađe vječni mir, a njihovi najmiliji utjehu i otpor u dragim trenucima provedenim zajedno.