Policijski organi severnog regiona Kosova i Metohije objavili su zvanično saopštenje u kojem potvrđuju nedavni incident sa automobilom Dragana Miletića, koji je na funkciji zamenika predsednika opštine Leposavić. Tragično, vozilo je zahvatio plamen, a pričinjena je velika materijalna šteta.

Veton Elsani, zamenik komandira policije za severni region Kosova, prvobitno je izneo sumnju da je požar mogao namerno podmetnuti. Ipak, od najveće je važnosti istaći da se ovaj konkretan incident ne sme na brzinu povezivati ​​sa tekućom procedurom preregistracije vozila koja se odnosi na kosovske registarske tablice.

On je naglasio da je istraga trenutno u toku i da još nije završena.

Kako prenosi portal “Sever Kosova”, u poslednjih šest godina došlo je do značajnog porasta pojave paljenja vozila, posebno u oblastima pretežno naseljenim Srbima, uglavnom u severnom regionu. Šokantno, zapanjujuće ukupno 79 vozila je gađano i zapaljeno u ovim zlonamjernim napadima paljevine od 2014. Najnoviji val ovih zastrašujućih incidenata dogodio se u aprilu ove godine, što je rezultiralo alarmantnim brojem od više od 10 putničkih vozila nemilosrdno uništen u roku od samo sedam dana. Posljedično, pogođene zajednice sada pate od stalnog osjećaja straha i nesigurnosti, boreći se s razornim posljedicama koje proizlaze iz ovih namjernih djela uništenja.

Štaviše, krajem septembra u Leposaviću se desio veoma uznemirujući događaj. Ovaj

incident uključivao je zlonamjernu osobu koja je namjerno zapalila vozilo unutar granica stambenog prostora vlasnika, što je rezultiralo alarmantnim podmetnutim činom. Slično tome, u obližnjem naselju Bošnjačka desili su se brojni slučajevi namjernog devastiranja, posebno na registarskim tablicama sa prepoznatljivim oznakama „jugo“ iz Beograda, koje su nemilosrdno podvrgnute zlonamjernom spaljivanju.