Na svom vjenčanju, sin je s povjerenjem povjerio odgovornost svojoj majci. Međutim, kada je njegova žena dovela u pitanje prisustvo starije žene, on je odmah preuzeo odgovornost i udaljio je sa našeg venčanja. Čvrsto je tvrdio da mu je ona majka, ali je ona uporno tražila da se izbaci sa njihovog posebnog dana. Sin je prišao mikrofonu da svi gosti čuju: Danas s povjerenjem prodajem svoju majku i volio bih da znam koju cijenu ste spremni ponuditi. Ova odluka je zasnovana na želji moje žene. Svi su ga zaprepastili, ali niko ne odgovara.

 

 

Samouvjereno je prišao majci, nježno je podigao u krilo i hrabro izjavio: “Niko drugi ne zaslužuje majčinu ljubav osim mene.” Sa nepokolebljivom odlučnošću, ponosno je nosio svoju voljenu majku u naručju dok se udaljavao od mlade i gostiju, pravo u njihov zajednički dom.U dirljivom iskazivanju ljubavi i divljenja, sin je napravio izuzetan korak na dan svog vjenčanja tako što je odao počast svojoj majci na neviđeni način – postavivši je na željenu poziciju čelnika stola. Ovaj izvanredan gest ne samo da je oslikavao duboko ukorijenjenu vezu između majke i sina, već je služio i kao dokaz dubokog poštovanja i zahvalnosti prema ženi koja ga je njegovala i vodila kroz njegov život.

 

Posle nekoliko dana najbogatiji čovek u gradu se pojavio na njegovom pragu i rekao mu: Nakon što sam čuo šta se dogodilo na vašem vjenčanju i radnje koje ste poduzeli, svesrdno vam povjeravam svoju kćer. Vaša uzorna briga o vašoj majci me uvjerava da ćete nesumnjivo pružiti isti nivo brige i ljubavi prema mojoj kćeri.

 

 

On ju je samouvjereno oženio, dok je djevojka, nažalost, ostala neudata cijeli život jer više niko nije želio njeno prisustvo u njihovom domaćinstvu. Da li se tako ponašate prema svojim majkama? Je li ona vaš glavni prioritet?