Prijateljice su Kler govorile da je nerazumna što napušta muža koji nije nevjeran ni kockar. Ipak, za Kler, menadžerku za komunikacije iz Vejkfilda u Velikoj Britaniji, to nije bilo dovoljno. Odlučila se za razvod i tvrdi da je postala bolja majka nakon toga. Kada su se razišli, živjeli su zajedno šest mjeseci, čekajući da prodaju kuću, što je bio težak period. Kroz taj proces, Kler je doživjela napade panike i osjećala se zarobljenom i nesretnom.

 

 

Nakon raskida njihove veze, donijela je odluku da se preseli u novi stan koji bi joj služio kao lično utočište. Postepeno, kako je vrijeme prolazilo, pronašla je utjehu u činjenici da je njena krivica počela da nestaje, umjesto toga zamijenjena neodoljivim osjećajem olakšanja. Prije njihovog konačnog razdvajanja, ovaj par je doživio ne jedan, ne dva, već ukupno tri slučaja u kojima su se privremeno rastali, da bi se neminovno pomirili. Međutim, postalo je očigledno da je nekada živa veza koju su dijelili nestala, ostavljajući Claire u stanju duboke nesreće.

 

Nakon razvoda, Claire je donijela svjesnu odluku da da prioritet vlastitoj dobrobiti i krene na put brige o sebi. S obnovljenom odlučnošću, posvetila se redovnim vježbama u teretani, revitalizirala svoj izgled i ponovo otkrila svoju želju za životom. Inspirirana vlastitim transformativnim iskustvom, Claire se osjećala prisiljenom da podijeli svoju priču kao izvor motivacije za druge žene zarobljene u nesretnim brakovima, podstičući ih da se oslobode okova obaveza i umjesto toga slušaju šapat svojih srca.

 

Kroz svoju iskrenu priču, Claire ima za cilj osnažiti i ohrabriti žene, ohrabrujući ih da se odbiju zadovoljiti nečim manjim od istinske sreće i ispunjenja u svojim životima.