Ovaj voćnjak je star 29 godina. 100% prirodan sok proizvodi se od tamo uzgojenih jabuka.

Počnite sa rezidbom od početka godine, a onda je vrijeme za primjenu organskog gnojiva.

S obzirom na to da se radi o starom voćnjaku koji je dosta umoran i više nije jak te ga treba ažurirati, odlučeno je da se od ove godine počne koristiti Plantella Organik kako bi se zaista poboljšao kvalitet ploda i poboljšala kvaliteta ploda. suhe tvari i vitamina C za kvalitetniji 100% prirodni sok od jabuke.

U zavisnosti od stanja voćaka, koristi od 1.000 do 1.500 kilograma po hektaru. Budući da se radi o starom voćnjaku, granulirano đubrivo se razbacuje rasipačem nedaleko od stabala voćaka. Nema potrebe da ga zakopavate, jer kada padne kiša, trputac će se povećati, a hranjive tvari će se polako topiti prema korijenu.

Plantella Organik se odlikuje visokim omjerom suhe i organske tvari, što osigurava da koristimo mnogo manje ovog gnojiva od stajnjaka i postižemo isti učinak u znatno manjim količinama. Osim toga, fulvo kiselina i huminska kiselina koje sadrži ubrzaće proizvodnju humusa, omogućavajući voćkama da što brže apsorbuju hranljive materije, a đubrivo će se osloboditi nakon nekoliko meseci.

Ovo đubrivo sadrži sve mikro i makroelemente i ima pH vrednost pogodnu za voćke. Osim u velikim voćnjacima, može se koristiti i pojedinačno na voćkama u baštama. Za mlađe voćke primjena je drugačija.

Nakon što smo uneli đubrivo, veoma je važno prskati plavo.Ovo je pojam koji je ljudima poznat i prepoznat. Preporučujemo da koristite Cuprovin, BIO Plantella Cuprovin, koji sadrži 50% bakar oksihlorida, što znači da se primenjuje na voćke u ovo doba godine kako bi ih zaštitili od bolesti koje nam mogu praviti velike probleme u budućnosti. period.

Veće rane nastale rezidbom treba zaštititi voćnim voskom. Kao rezultat, rane brže zacjeljuju, a vosak sprječava ulazak negativnih organizama u biljno tkivo.

Frane Ivković, iskusni voćar, podijelio je s nama tajnu uspjeha: “Možete uspjeti samo ako primjenjujete modernu tehnologiju, savremenu mehanizaciju i gotovo konstantno kontrolirate svoj voćnjak. Bez kontrole ne možete procijeniti šta nije u redu s voćnjakom, je li gladno je, je li bolesno, pa moraš stalno biti u voćnjaku i slušati kako diše, da li plod raste kako treba. Opada.”