Alarmantan događaj dogodio se u ruskom gradu Sterlitamaku koji je privukao značajnu pažnju. Radilo se o 16-godišnjem dječaku kojeg je uhvatila kamera kako mahnito juri ulicom u gluho doba noći dok je bio vezan lisicama. Šokantni snimak, snimljen nadzornom kamerom, otkriva mučan scenario u kojem dječak očajnički pokušava pobjeći od svog očuha, koji je brutalno ubio njegovu majku.

 

 

Vitalij Ormandži (42) uzima svoju bivšu ženu Anu Boltnevu (36) i njenog sina Bogdana kao taoce. Prema izveštajima, Ormandži ih je fizički zlostavljao, koristeći bejzbol palicu i preteći pištoljem kako bi iznudio novac od njih. U očajničkom pokušaju da pobegne, dečak sa lisicama na rukama trči do stana svog prijatelja, gde poziva policiju.

 

 

Nažalost, kada su policajci stigli na mesto zločina, dečakova majka Ana Boltneva već je bila mrtva. Ormandži je izvršio zlokobno planiran ubistvo, više puta je izbo nožem Anu, presekuo joj ključnu kost i vrat, ostavljajući trag stravičnog zločina. Osumnjičeni je čak doneo “crnu pogrebnu vrpcu” kao simbol svoje namere da ubije.

 

 

Uznemirujući podaci o nasilju u porodici dodatno naglašavaju važnost efikasnih mera prevencije i zaštite žrtava nasilja. Iako je žrtva povukla prethodne tužbe protiv Ormandžija, ovaj tragični slučaj podseća na nužnost kontinuirane podrške žrtvama i snažnijih mera pravne zaštite kako bi se sprečilo dalje eskaliranje nasilja u porodičnom okruženju.Podaci o prethodnim slučajevima nasilja u porodici i tužbama koje je Ana Boltneva povukla dodatno ukazuju na važnost pružanja dugoročne podrške žrtvama i ojačavanja sistema zaštite. Ovaj slučaj naglašava potrebu za proaktivnim merama kako bi se obezbedila sigurnost žrtava nasilja i preventivno delovalo kako bi se sprečila eskalacija ovakvih tragičnih događaja.