Proslavljeni glumac, koji se na svjetsku scenu pojavio 1957. godine, bio je nadaleko cijenjen kao jedan od najnadarenijih glumaca u našoj naciji. Ne samo da je bio neverovatno talentovan glumac, već je važno priznati da je važio i za jednu od najneverovatnijih ličnosti u Beogradu tokom 1980-ih. Tokom svoje opsežne karijere, pokazao je svoje izvanredne glumačke vještine u brojnim televizijskim serijama, filmovima i pozorišnim predstavama. Ključni trenutak dogodio se 1975. godine kada je imao svoj dugo očekivani debi na srebrnom ekranu.

 

 

 

Ovo djelo bavit će se životom i postignućima Tihomira Arsića, pružajući sveobuhvatan pregled njegovog porijekla, značajnih doprinosa i utjecaja na različite aspekte društva. Arsić je postao popularan tokom 1980-ih, a tokom tog perioda je zaokupio publiku u nekoliko zapaženih ostvarenja među kojima su “Pejzaži u magli”, “Vuk Karadžić”, “Lov u blatu”, “Bitka na Kosobu”, “Igmanski marš”. ,” i “Dečko koji obećava.”Konkretno, Arsić se našao duboko upleten u ljubavno i strastveno partnerstvo sa Biljom Krstić, za koju se na kraju i obavezao u braku.

 

 

Njihova zajednica bila je blagoslovljena radosnim dolaskom dvije preslatke kćeri, stvarajući lijepu i ispunjenu porodičnu dinamiku. Međutim, misteriozni rad sudbine je spremao još nešto za Arsićevo lično putovanje dok je krenuo novim putem bračnog blaženstva, koji ga je doveo do druge zajednice koja mu je dala dar dvoje dodatne dragocene dece, proširivši čak i njegovu cenjenu porodicu. dalje.

 

 

 

U 2020. godini svijet je bio pogođen srceparajućim gubitkom dok smo se opraštali od izuzetno nadarenog glumca koji je podlegao nemilosrdnoj bolesti, raku gušterače. Teška srca potražili smo utjehu u saznanju da je glumčev fizički put završio u svetoj svetinji Aleje zaslužnih građana, cijenjenom dijelu Novog groblja koje zauzima posebno mjesto u srcima onih koji ga poštuju .