Nadolazeće suđenje roditeljima maloletnog ubice koji je izvršio masovno ubistvo u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru postalo je epicentar pažnje javnosti. Njegov otac, uhapšen istog dana, suočava se s optužbama koje su dodatno komplikovane pokušajem prenosa imovine na drugu osobu iz pritvora. Situacija je dodatno zakomplikovana negiranjem krivice, a majka jedne od devetoro ubijene dece odlučila je podeliti svoje emotivno iskustvo i stavove tokom gostovanja na televiziji K1.

 

U njenoj priči, majka je prešla s teme tragedije na svoje lične emocije tokom prvog Memorijalnog takmičenja za mlade kompozitore, istakavši koliko je koncert bio emotivan i ponosan trenutak za roditelje. Ona je podelila intimne trenutke sa sinom, kao i poseban običaj koji su delili, dodatno osvetljavajući njihovu posebnu vezu.

 

Pored toga, majka je dublje progovorila o podignutoj optužnici protiv oca maloletnog ubice. Izrazila je zabrinutost za odgovornost u tragediji, naglašavajući i hladnoću celokupne porodice koja ih je dodatno pogodila. Detaljno je opisala svoje iskustvo suočavanja s ocem na ročištu, gde je primetila izostanak emocija, čak i kada je direktno postavila pitanje o tome da li zna da je ubio njenog sina.

 

Uz sve to, majka je iznela lične osećaje vezane za nedostatak sina, priznavši da se suočava s teškim trenucima tokom večeri, jutra i vikenda. Otvaranje klavira i puštanje kompozicija koje je njen sin voleo postali su način za održavanje veze s njim. Takođe je pomenula želju za pravdom, naglašavajući važnost zadovoljenja pravde ne samo za roditelje žrtava već i za društvo koje, prema njenom mišljenju, još uvek nije u potpunosti svesno ozbiljnosti i posledica ovog tragičnog događaja. Njene reči odražavaju dubinu emotivnog i pravnog izazova s kojim se suočavaju porodice žrtava.