U priči koja podseća na scenarij najromantičnijeg filma, ljubavna veza između Alena Delona i Romi Šnajder ostavlja neizbrisiv trag u srcima ljubitelja filma. Ova neobična ljubavna priča, uprkos svojim usponima i padovima, ostaje simbolom lude mladalačke ljubavi koja je preplavila Evropu.Upoznali su se tokom snimanja filma “Kristin” 1958. godine, stvarajući jedan od najlepših parova evropskog filma. Romi, devojka iz ugledne porodice, i Alen, neustrašivi mladić sa teškim detinjstvom, delovali su kao suprotnosti koje se privlače. Iako su se prvobitno nisu svideli jedno drugom, ljubav između njih je procvetala, stvarajući nezaboravnu priču.

 

Dinamiku između njih karakterizirala je vatrena i intenzivna povezanost, koju su karakterizirale vatrene rasprave i žestoke rasprave, ali i isprekidane dubokim i nezaboravnim trenucima ljubavi i privrženosti, upravo kao iz filma.

 

 

Osim svojih postignuća u filmskoj industriji, zajedno su se suočili s brojnim preprekama, koje su na kraju poslužile za učvršćivanje njihove veze i jačanje njihove veze. Njihovo udobno prebivalište smješteno u prelijepim pejzažima Švicarske ne samo da je svjedočilo o njihovom iskrenom angažmanu, već je poslužilo i kao kulisa za eventualno razilaženje njihovih puteva. Uprkos prestanku njihove romantične veze, Alain Delon je dosljedno pružao Romi Schneider čvrstu podršku tokom teških perioda, što je primjer njegove nepokolebljive podrške tokom razorne tragedije smrti njenog sina Davida 1981.

 

 

Uprkos tragičnom završetku njenog života 1982. godine, Delonova posvećenost njoj nije pokolebala, a brojni izvještaji sugeriraju da ju je čak i položio da počiva na svom posjedu. Ova nevjerojatna priča o ljubavi, agoniji i ohrabrenju predstavlja izvanredan dokaz neshvatljive otpornosti i dubokog osjećaja skrivenog ispod blistave spoljašnjosti industrije zabave.