Razvod između Kemiša i Vesne Zmijanac opširno je razrađen u pedantno sastavljenom otvorenom pismu, koje je napisano prije mnogo godina. Iako je bilo nepravednih optužbi na račun Zorice Brunclik za razvod braka, Kemiš je na kraju bio taj koji je prekinuo njihovu zajednicu nakon što je otkrio navodne dokaze o Vesninoj nevjeri. U opširnom otvorenom pismu se otkriva da je razvod direktna posledica brojnih eskapada Vesne Zmijanac i susreta sa poznanicima, među kojima je i Dragan Stojković Bosanc.

 

 

Kemiš je istakao da je izbor da se raziđu bio sporazumni i nastao zbog razotkrivanja Vesninih indiskrecija, a posebno njene veze sa Draganom Stojkovićem, bliskim saradnikom. Naglasio je svoju čežnju da okonča haotično poglavlje u svom životu, što je na kraju dovelo do njihovog razvoda u novembru. U pismu se detaljno opisuje situacija u kojoj je Kemiš neočekivano naišao na Vesnu u prijatnom kućnom ambijentu, upuštajući se u razgovor sa Vladom Jovanovićem, koji je nedavno postavljen za urednika propagande PGP RTB-a.

 

 

Dok je Kemiš iskazivao divljenje Jovanovićevim sposobnostima, nije mogao a da ne istakne Vesnine postupke, koji su ga, čini se, potkopavali, jer je pesmama o neuzvraćenoj ljubavi pribegla da potvrdi svoj uticaj. U ovom opširnom otvorenom pismu ulazimo u zamršene detalje oko razvoda Kemiša i Vesne Zmijanac, otkrivajući mnoštvo emocionalnih i poslovnih prepreka koje su na kraju dovele do njihove odluke da se raziđu.

 

 

 

Razmišljajući o trenutnoj situaciji, evidentno je da je Vesnina tvrdnja, iako naizgled nevina po prirodi, prerasla u buran talas koji je zahvatio sam temelj doma u kojem trenutno živim. Nažalost, postoji frakcija pojedinaca koji su bio pod utjecajem ovih orkestriranih propagandnih taktika, što je rezultiralo nemilosrdnim poremećajem u našem svakodnevnom životu.