Ispovest gospođe Viele, izvedena pred sud zbog nezahvalnosti njenog sina jedinca

Porodične dileme su problemi sa kojima se svaka porodica susreće barem jednom u svom postojanju. Dok se u nekim porodicama nesuglasice brzo rješavaju tokom sljedećeg obroka, druge se suočavaju s dugoročnim izazovima. Gospođa Vjera, 56-godišnja majka i baka iz Hrvatske, doživljavala je teške emotivne bolove u porodičnim odnosima jer ju je sin jedinac odbio.

Gospođa Wijera, majka i baka, tvrdi da nikada nije upoznala svoje unuke, koji će ovog mjeseca proslaviti treći rođendan. Nemogućnost da ih zagrli bila je njena svakodnevna bol. Svoju priču priča za Mojevreme.

Bila je tužna kada je otkrila da su ovi narušeni porodični odnosi proistekli iz nepoštovanja i grubosti od strane njenog sina i supruge i na kraju doveli do tužbi.

Gospođa Vjera ima 56 godina i živi u većem primorskom gradu sa tri godine starijim suprugom. Njen život je bio težak i uzdahnula je svaki dan.

“Završila sam srednju stručnu školu i moj suprug i ja smo se vjenčali mladi, kada smo imali 21 i 24 godine. Ubrzo smo dobili sina i sjećam se koliko je bilo teško trenirati ga kroz tinejdžerske godine “Kao roditelji, uvijek smo bili tu za njega. Potrošili smo mnogo energije, zdravlja i novca pokušavajući da mu pomognemo i vratimo ga na pravi put. Uspeli smo, ali su onda krenule nove nevolje”, opisala je ona.

Kako objašnjava, njen sin, koji sada ima 35 godina, upoznao je ženu koja je dobila dijete, ali je dijete živjelo s ocem, a ne s njom. Tada joj se u glavi pojavio tračak sumnje, pa se zapitala kakva je to majka, bez djece, što joj se činilo neobičnim.
“Razmišljala sam, kakva je majka majka bez stručnih usluga za porođaj svoje bebe? “Nisam joj postavljao previše pitanja i nije pričala o tome, a moj sin nam je rekao da je to komplikovana priča”, Gospođa Wijera je otkrila. Kasnije je, kako je rekla, shvatila i zaključila: „Nikada nisam naišla na ništa grublje i gluplje! ”

Izbacio je svoju kuću i dobio stan

Otkrila je da su im ona i suprug dali stan, a potom ga prepustili mladima da ga sami završe.

“Nikada ih nismo posjetili jer su bili ljuti jer nismo htjeli prodati svoj drugi stan i dati im novac da kupe stan koji su htjeli. Ovaj nije bio za njih. Čak me je pozvala i predložila, pazi sad, to je ne moj sin, to je ona! Rekla sam joj da njena majka treba da proda stan u kojem živi i da im da novac. Bila je ljuta”, opisala je gospođa Wijera.

Tada je njen sin počeo da vrši pritisak. “Imao je svakakve ideje i ispričao mi je priču da više ne mogu da žive u stanu koji smo im dali – to je bila porodična kuća i tamo je živeo brat mog muža. Rekao sam im da se sele. Idi, ne mislim postoji problem. Iselili su se, ali nas tuže na sudu da im platimo odštetu za renoviranje stana”, nastavio nam je pričati o svojoj dilemi.

Nezadovoljni roditelji su pristali da plate, ali su im naredili da uklone sve lične stvari.

“Oni su sve obezbijedili i mi smo ih isplatili. Onda je prekinut svaki kontakt. Imali su dvoje djece koje mi, kao baka i djed, nikada nismo vidjeli, držali, ljubili, pazili, igrali se. Proveli smo Dugo je trebalo da ovo prihvatimo. Neka budu svi zajedno sretni i zadovoljni.Možda se jednog dana ipak sretnemo i upoznamo nadamo se.Ovog mjeseca će imati tri i mi im želimo rođendane tiho u srcu Srećne”, završila je baka Vjera svoju tajnu poruku tužnim rečima