Automehaničar Skoti Kilmer pozvao je vozače benzinaca i dizel motora da “odmah izađu iz automobila” ako osjete neobičan miris tokom vožnje.

Ako osjetite miris goriva tokom vožnje, to nije dobar znak i može ukazivati ​​na curenje. Kilmer je, međutim, napomenuo da u ovom slučaju nema potrebe za panikom jer je objašnjenje jednostavno.

Međutim, pozvao je vozače da što prije provjere problem kako bi se problem dijagnosticirao i što prije riješio.

– Ako osjetite miris benzina tokom vožnje, nemojte paničariti. Neki kupci koji mi se obrate sa ovim problemima zapravo su jednostavno zaboravili staviti čep prilikom točenja goriva – uvjerava Kilmer.

On preporučuje da provjerite mlaznice i vodove za gorivo ako osjetite miris benzina. “Ako su tri brizgaljke prljave, a jedna čista, to je ona koja curi.”

Prema ClickMechanic-u, miris goriva takođe može biti znak neispravnog regulatora pritiska goriva. Osim toga, ovaj miris može ukazivati ​​na labavu svjećicu ili problem izduvnih gasova u vašem vozilu.

Međutim, to bi moglo ukazivati ​​na curenje u sistemu goriva, što bi moglo imati katastrofalne posljedice.

– Ovo se može dogoditi zbog curenja u cijevi za gorivo ili pukotine negdje unutar komponente sistema za gorivo. Ključno je da ne vozite auto u ovakvom stanju i da ga pregledate kod mehaničara što je pre moguće