Objavljivanjem svoje poznate knjige 1555. godine, Nostradamus je svijetu i narednim generacijama poklonio duboko djelo za koje se vjeruje da predviđa mnoštvo događaja koji uključuju ratove, pandemije, prirodne katastrofe, društvena previranja i politička ubistva. Nesumnjivo je da će teška suđenja 2023. uskoro izblijediti u zaboravu, postajući samo fusnota u istoriji.

 

 

 

Dok nestrpljivo gledamo u horizont 2024., Nostradamus nudi svoje pronicljive prognoze. Vremenom su proročanstva predstavljena u ovoj knjizi toliko pomno proučavana i analizirana toliko puta da neki tvrde da Nostradamusovi spisi sadrže proročanstva zapanjujuće tačne prirode. U svojim predviđanjima za 2023. godinu, čini se da je predvidio krizu troškova života koja će pogoditi sve članove društva.

 

 

 

Ako se Nostradamusova predviđanja ostvare, šta nas čeka naredna godina? Jedan od njegovih katrena nudi neki uvid: Sušni teren će postati još suvlji, a očekuju se poplave monumentalnih razmjera. Ovi događaji snažno ukazuju na ozbiljnu glad u drugim regijama zbog predstojećeg plimnog talasa. Prema članku na web stranici Ladbible, snažno se sugerira da se svijet suočava s neposrednim rizikom od katastrofalnih događaja, uključujući alarmantan potencijal cunamija.

 

 

 

Unutar određenog poglavlja knjige, nevjerovatno proročanski opis predviđa intenzivne bitke i na kopnu i na moru. Autor hrabro predviđa da će strašna protivnička sila, prikladno nazvana “crveni protivnik”, biti pogođena paralizirajućim terorom, koji će dovesti do monumentalnih valova u bezgraničnom oceanu. Brojni pojedinci iznijeli su uvjerljive spekulacije da ovaj “crveni protivnik” aludira ni na koga drugog nego na Kinu, dominantnu globalnu silu koja se može pohvaliti najvećom mornaricom koja postoji – zapanjujućom flotom koja se sastoji od tačno 350 brodova i podmornica. Nadalje, simbolična crvena nijansa kineske zastave, koja predstavlja komunizam, značajno podupire ovu preovlađujuću pretpostavku. Shodno tome, veliki broj ljudi čvrsto vjeruje da se očekivani sukob vrti upravo oko ove strašne nacije.