Decembar prema grčkom horoskopu za 2023. donosi dualnost – s jedne strane, priliku za završavanje nerešenih poslova i reorganizaciju budućih planova, dok s druge strane, retrogradni Merkur unosi izazove koji će se naročito odraziti na Ovna, Raka, Devicu i Škorpiona.Predstojeći mjesec decembar 2023. donosi vrlo utjecajan nebeski događaj, jer moćna retrogradnost Merkura zauzima centralno mjesto. Ovaj kosmički fenomen, u kombinaciji sa specifičnim karakteristikama horoskopskih znakova, ima potencijal da oslobodi vrtlog haosa i preokreta u različitim aspektima naših života. Pripremite se dok ulazimo u precizan grčki horoskop za ovaj buran period. Ovnovi će se suočiti s unutrašnjim sukobima i poteškoćama u donošenju važnih odluka. Pritisak će kulminirati oko 13. decembra, ali 22. donosi svetlost na kraju tunela. Ipak, 23. decembra, retrogradni Merkur se vraća u Strelca, izazivajući stres u vezi s putovanjima i potencijalnim identitetskim krizama. Ovaj period može doneti nesigurnosti i dileme u vezi s budućim putovanjima, ali važno je zadržati veru da će se sve rešiti.

 

 

 

Rakovi će uživati u toplini prazničnog perioda, ali grčki horoskop upozorava na nerešene probleme u odnosima koji bi mogli isplivati. Razgovori o partnerstvima tokom prvih tri nedelje decembra mogu doneti pragmatična rešenja, pod uslovom da se održi fokus na logistiku, čime se izbegavaju emotivni sukobi.

 

Device će tokom decembra fokusirati pažnju na samoprezentaciju i kreativnost. Retrogradni Merkur podstiče pregledavanje protekle godine i povratak inspiraciji, možda kroz obnavljanje starih hobija ili pokretanje kreativnih projekata. Planiranje budućih putovanja sada je važan deo razmišljanja, a očekuje se da će rezolucije za 2024. godinu uključivati destinacije koje žele posetiti.

 

 

 

Škorpije nastavljaju pozitivan period, ali ulazak Venere u Škorpiona 4. decembra može doneti dodatnu pažnju i izazove. Primanje komplimenata može probuditi osećaj ranjivosti i izloženosti, ali grčki horoskop vidi ovo kao priliku za metaboliziranje emotivnih toksina i otvaranje prema ljubavi iz okoline.