Emir Kusturica, veoma renomirani srpski reditelj, postigao je izuzetan uspeh u svojoj karijeri, demonstrirajući svoju neviđenu sposobnost da prevaziđe granice i ograničenja u oblasti filmskog stvaralaštva.

 

Postojala je velika želja među ljudima da zaštite svoje lične živote, a bilo je i sve veće iščekivanje da se otkrije identitet žene koja je dugo plijenila srce ovog talentovanog umjetnika. Nadaleko je poznato da je Emir ranije bio u braku sa Majom, sa kojom je imao dvoje djece, Stribora i Dunju. Stribor, koji posjeduje izuzetne vještine i u muzičkom i u glumačkom, uspješno se etablirao u oba polja. S druge strane, Dunja, koja je briljirala u svom obrazovanju, diplomirala je dramaturgiju i dodatno se upustila u sfere istorije umjetnosti tokom jednogodišnjeg studija na prestižnoj pariskoj Sorboni.

 

Tokom rasprave o putanji naše umjetnosti, nisam mogao a da ne primijetim prijeteću prijetnju nemilosrdne erozije našeg kolektivnog identiteta. Postalo mi je očigledno da jednom kada se ovaj podmukli fenomen infiltrira u naše kulturno tkivo, nehotice prožima svaki aspekt našeg postojanja. Shodno tome, Dunja je oštroumno naglasila hitnu potrebu za sigurnim utočištem, utočištem u kojem se pojedinci mogu slobodno uključiti u razgovore o njegovanju i njegovanju svog jedinstvenog kulturnog nasljeđa, zaobilazeći zamke žestokih rasprava oko nacionalizma i šovinizma.

 

Pažnja javnosti skrenula je na ćerku Emira Kusturice kada su se pojavile vesti o njenoj romantičnoj vezi sa nikom drugim do princem Aleksandrom III Karađorđevićem. Njihova veza prvi put je otkrivena kada su uočeni kako se nežno grle u živopisnom ambijentu Drvengrada. Mediji su je ubrzo prozvali ‘srpskom Kejt Midlton’ zbog povezanosti sa princom, a počele su da se kovitlaju spekulacije da bi ona mogla postati buduća kraljica Srbije.