Slavictalks, korisnik Jutrjuve podrijetlom iz živahnog grada Pariza, krenuo je na uzbudljivo putovanje u veličanstvenu prijestolnicu Hrvatske. Tijekom ove uzbudljive posjete, iskoristio je priliku da se pozabavi mještanima Zagreba i udubi se u njihovu perspektivu o zemljama prema kojima imaju animozitet. Zbog nepoznatog motiva, on je u razgovoru sa njima kontinuirano spominjao Srbiju, navodeći ih na zaključak da je u Hrvatsku stigao sa predrasudama ili predrasudama.

 

Na pitanje o osjećajima prema drugima, većina Zagrepčana odgovorila je da ne gaji animozitet prema bilo kome. U rijetkim slučajevima u kojima se pominjala određena država, često je to bilo popraćeno objašnjenjem ukorijenjenim u njihovim ličnim iskustvima i perspektivama.

 

Dakle, izvjesni pojedinac, koji je slučajno bio mlad čovjek, iskazao je blagu averziju prema Francuskoj, prvenstveno zbog konobarskog iskustva. Smatrao je prilično uznemirujućim što se činilo da lokalno stanovništvo u Francuskoj ima tendenciju da ne ostavlja napojnice, što je u velikoj mjeri uticalo na njegovo cjelokupno mišljenje o zemlji. S druge strane, još jedna osoba je podijelila svoja ne baš povoljna sjećanja na Egipat, jer su se tokom boravka u zemlji susreli sa određenim neugodnim incidentima. Ovi incidenti su ostavili trajan negativan utisak u njihovom sjećanju, što je dovelo do donekle nepovoljne percepcije Egipta.

 

Tokom razgovora, jedan mladić je izrazio stav da ne gaji mržnju prema bilo kojoj zemlji. Umjesto toga, smatrao je da pojedince treba razlikovati kao dobre ili loše, naglašavajući važnost izbjegavanja generalizacija. Nakon što je dovršio opsežno istraživanje živahnih zagrebačkih ulica, završio je svoju turneju dubokom izjavom koja je hrvatskom narodu odlikovala veliki ponos. Ostavljajući iza sebe srdačnu notu uz prateći video, izrazio je ogromno divljenje Hrvatima, priznajući ih kao zajednicu punu poštovanja i čuvenu po svom gostoprimstvu bez premca u regionu Balkana.