Sofija, trenutno najomiljenije ime za djevojčice u cijelom svijetu, ne samo da se univerzalno lako izgovara na više jezika, već nosi i simboličan prikaz mudrosti.

 

 

Laura Wattenberg, američka stručnjakinja za imena, otkrila je putem elektroničkih medija da zemlje poput Meksika, Italije, Rusije i Amerike imaju znatnu populaciju osoba s imenom Sofia.

 

Duboki utjecaj suvremenih metoda širenja kulture doista je izvanredan, što dokazuje sposobnost jednog imena da odjekne u brojnim jezicima i kulturama.

 

Ime Sofia popularan je izbor među roditeljima u Meksiku, Rusiji, Argentini, Italiji, Švicarskoj, Estoniji, Čileu i Slovačkoj kada daju imena svojim kćerima. Nevjerojatno, Sofia drži poziciju među prva tri najomiljenija imena u nevjerojatnih 20 različitih zemalja.

 

 

Popularnost imena Sofija može se djelomično pripisati njegovom dosljednom izgovoru na svim jezicima, kao i njegovom podrijetlu od grčke riječi za mudrost.

 

Često spominjan u medijskim izvješćima, njegova se popularnost često povezuje s poznatim ženama kao što su Sofia Vergara i Sophia Loren.