U stravičnom događaju koji je potresao Bejrut, prestonicu Libana, odjeknula je snažna eksplozija u južnom delu grada, prema informacijama lokalnih medija. Policija je primila poziv nešto iza 18 časova po lokalnom vremenu, obaveštavajući ih o eksploziji u jednoj od zgrada.Prema nezvaničnim informacijama, ubrzo nakon eksplozije, Hezbolah je izdao saopštenje tvrdeći da je incident rezultat raketnog napada. Portparol Hezbolaha nazvao je događaj atentatom, ali nije pružio dodatne informacije o metai ili eventualnim žrtvama.

 

 

Ova eksplozija podseća na traumatični događaj iz avgusta 2020. godine, kada je snažna detonacija u bejrutskoj luci prouzrokovala veliku štetu i brojne žrtve. S obzirom na trenutne okolnosti i napetosti u regionu, detalji o ovoj novoj eksploziji izazivaju zabrinutost i nesigurnost.Očekuje se da će nadležne službe pružiti više informacija kako situacija bude razjašnjavana, a svet će pažljivo pratiti razvoj događaja u Bejrutu.Stravična eksplozija potresla je južni deo Bejruta, glavnog grada Libana, javljaju lokalni mediji. Policija je primila poziv oko 18 sati po lokalnom vremenu, obaveštavajući ih o eksploziji u jednoj od zgrada.

 

 

Prema nezvaničnim informacijama, Hezbolah se brzo oglasio, navodeći da je incident rezultat raketnog napada.

 

 

 

Portparol Hezbolaha opisao je događaj kao atentat, ali za sada nije pružio detalje o meti napada, niti informacije o eventualnim žrtvama ili povređenima u eksploziji. Ovaj dramatični događaj izaziva dodatnu zabrinutost zbog trenutne napetosti u regionu i prethodnih sličnih incidenata koji su uzdrmali Liban.Kako se situacija postepeno razvija i otkriva više detalja, očekuje se da će biti objelodanjene dodatne informacije u vezi sa ovim incidentom. Shodno tome, globalna zajednica će pomno pratiti ovaj događaj, koji je još jednom uzburkao emocije i privukao pažnju Bejruta.