Čuvena Farma u Lisovićima, nekada poznato imanje gde se odvijao istoimeni rijaliti, sada je postala poprište krađe i zanemarivanja. Nakon smrti vlasnika imanja pre nekoliko godina, situacija na farmi je drastično opala. Imanje, koje se prostire na dva hektara i 15 ari, sada je napušteno, a obe kuće u kojima su nekada boravili poznati učesnici “Farme”, poput Miloša Bojanića, Kaće Živković i Ekrema Jevrića, su otvorene i gotovo prazne, s jedva ponekim starim dušekom.

 

 

Gorica, ćerka preminulog vlasnika, nasledila je imanje i povremeno svraća, ali sve je zapušteno. Jedan meštanin otkrio je da je, nakon smrti gazde, iste večeri došla grupa ljudi i opljačkala preostale stvari koje su ostale posle završetka rijalitija. Trava u dvorištu nije košena godinama, a stanje imanja je sve samo ne onakvo kako je bilo za vreme popularnog televizijskog šoua.

 

Gorica je prodala deo imanja po parcelama, ali drugi deo stoji neiskorišćen već godinama. S obzirom na visoku cenu od 215.000 evra i potrebu za ozbiljnim renoviranjem, prodaja tog dela imanja nije bila uspešna. Meštani ističu da bi priroda u tom području mogla poslužiti kao osnova za stvaranje etno sela, ali trenutna situacija na imanju ukazuje na nebrigu i propadanje, ostavljajući jedan nekada popularan deo Srbije u senci svoje nekadašnje slave.

 

 

 

Pored toga, postavlja se pitanje sigurnosti imanja, s obzirom na incidente koji su se dogodili nakon smrti vlasnika. Meštani izveštavaju o pokušajima nelegalnog useljavanja i prisustvu sumnjivih osoba, naglašavajući potrebu za dodatnim merama obezbeđenja radi zaštite imovine i sprečavanja daljih neželjenih incidenata.Dok se Farma u Lisovićima bori s izazovima nakon sloma popularnosti, mnogi se sećaju vremena kada je ovo imanje bilo epicentar medijske pažnje. S obzirom na njegovu bogatu prošlost, očuvanje i revitalizacija ovog područja mogli bi doprineti očuvanju kulturne baštine i lokalnog identiteta.