U uzbudljivoj utakmici koja se održala tokom osmog kola Eurolige, talentirani košarkaši Crvene zvezde pokazali su svoje vještine i izašli kao pobjednici protiv Fenerbahcea s impresivnim rezultatom od 87 prema 56. Utakmica je bila ispunjena intenzivnim trenucima akcije i uzbuđenja, držeći gledatelje na rubu svojih sjedala tokom cijelog meča. Crvena zvezda je od samog početka pokazala svoju dominaciju, osiguravajući čvrsto vodstvo u prvom četvrtini rezultatom 25 prema 16.

 

Održavajući svoj zamah, nastavili su nadmašivati svoje protivnike, šireći svoju prednost još više u drugom četvrtini rezultatom 20 prema 10. Fenerbahce se hrabro borio, pokušavajući smanjiti razliku, ali izuzetan timski rad i taktičke igre Crvene zvezde spriječili su ih da ostvare značajan napredak. Treća četvrtina bila je izjednačena bitka, s Crvenom zvezdom koja je uspjela zadržati svoje vodstvo s razlikom 15 prema 14.

 

Međutim, u posljednjoj četvrtini Crvena zvezda je zaista zasjala, pokazujući svoje izuzetne vještine i pružajući zadivljujuću izvedbu s rezultatom 27 prema 16. Ova fantastična pobjeda ističe stručnost Crvene zvezde u sportu, ostavljajući njihove navijače u čudu nad njihovim izvanrednim prikazom košarkaškog umijeća.

 

Ekipa Janisa Sferopulosa prikazala je impresivnu izvedbu tokom cijele utakmice, ne ostavljajući sumnje u njihovu dominaciju. Kao rezultat toga, izašli su kao pobjednici, obilježavajući svoju treću uzastopnu pobjedu u visoko konkurentnom europskom košarkaškom turniru. Utakmica je tek počela kada se Zvezda našla u nepovoljnom položaju, jer Shabazz Napier, njihov ključni igrač, nažalost nije mogao nastaviti zbog slomljenog nosa koji je zahtijevao hitnu medicinsku pomoć. Unatoč tom neuspjehu, odlučna ekipa iz Mali Kalemegdana odbila je dopustiti da to umanji njihovu volju i umjesto toga mobilizirala sve svoje raspoložive resurse da se suoče s turskom ekipom izravno, konačno ih nadjačavajući pred oduševljenom publikom koja je ispunila arenu.