Prilikom nedavnog incidenta na pruzi Odžaci – Ratkovo došlo je do sudara putničkog i teretnog voza, što je dovelo do nesrećnih posledica. Bezbjednost putnika i cjelokupnog željezničkog saobraćaja istakao je gospodin Srvillavos, predstavnik naše kompanije, koji je uvjerio da će se preduzeti sve mjere kako bi se slične nesreće u budućnosti spriječile.

Kao odgovor na ovaj tragični događaj, železnička komisija nadležna za istragu ovakvih incidenata, zajedno sa namenskim ekipama „Srbijavoze“ i „Infrastrukture železnice Srbije“, odmah je izašla na lice mesta i započela uviđaj. Preliminarni izvještaji pokazuju da je ljudska greška odigrala značajnu ulogu u izazivanju nesreće, iako je trenutno u toku detaljna istraga kako bi se utvrdile tačne osobe odgovorne za ovaj nesretan incident.

Pored toga, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je takođe poslalo službenike na lice mesta, čime je dodatno ukazano na ozbiljnost situacije. Kako bi se osiguralo dobro zdravlje pogođenih, brzo je mobilisano vozilo Hitne pomoći koje je povređene putnike i vozače efikasno prevezlo u obližnju zdravstvenu ustanovu u Odžacima, gde im je hitno ukazana lekarska pomoć i neophodna nega. Incident se dogodio u kasnim popodnevnim satima, oko 18.47 sati, na određenoj dionici pruge.

Važno je napomenuti da su i putnički i teretni vozovi bili na putu iz Novog Sada za Bogojevo kada je došlo do sudara. Sam sudar se dogodio kada je putnički voz pokušao da prestigne teretni voz, što je na kraju rezultiralo sudarom sa zadnjim vagonom potonjeg. Ulažu se napori na detaljnu istragu incidenta, utvrđivanje uzroka i sprovođenje mjera za sprečavanje sličnih nesreća u budućnosti. Sigurnost putnika ostaje glavni prioritet za našu kompaniju i nastavit ćemo marljivo raditi kako bismo osigurali dobrobit i sigurnost svih pojedinaca koji koriste naše željezničke usluge.