Kuća masovnog ubice Vuka Borilovića sa Cetinja, koja je postala simbol stravičnog masakra koji se dogodio 12. avgusta 2022. godine, srušena je juče po nalogu nadležne inspekcije. Ova odluka doneta je jer objekat nije imao odobrenje za izgradnju, a zahtev za rušenje podneo je Miloš Martinović, čija je supruga i deca stradali u nesrećnom događaju. Borilović je tog kobnog dana izvršio masovno ubistvo, uzimajući deset života, uključujući dvoje dece, a ranivši šestoro ljudi. Njegova porodica saglasila se sa rušenjem kuće, čime je simbolično zatvoren jedan od bolnijih poglavlja u vezi sa ovim zločinom.

 

 

Miloš Martinović, ožalošćeni otac tragično ubijene dece, pronalazi utehu u tome što na raznim društvenim mrežama deli svoj neizmerni bol i muku, posvećujući svaki iskreni post svojoj voljenoj supruzi i dragim sinovima. U ovim emocionalnim izljevima, on nepokolebljivo naglašava svoju nepokolebljivu odlučnost da neumorno traži pravdu i da odgovorne smatra odgovornima za nezamislivu tragediju koja je zadesila njegovu obožavanu porodicu. Kao potresan i simboličan gest, rušenje njihove nekada voljene porodične kuće služi kao značajan korak u suočavanju sa opsjednutim uspomenama na prošlost, označavajući završetak jednog bolno mučnog perioda u njihovim životima.

 

 

Očekuje se dalje pravno postupanje u cilju osiguravanja odgovornosti za ovu stravičnu tragediju, dok zajednica i dalje traži odgovore na pitanja o psihičkom stanju Borilovića i eventualnim propustima sistema koji su dozvolili da se ovakav zločin dogodi.

 

 

Suočavanje sa posledicama masakra na Cetinju ostaje izuzetno bolno i kompleksno pitanje koje će zajednica i pravosudni organi morati pažljivo razmatrati kako bi pronašli odgovarajuće rešenje i obezbedili pravdu za žrtve.