Odlazak glumca Dragana Bjelogrlića, jednog od potpisnika Proglasa, iz Srbije tokom vremena kada je deo opozicije organizovao blokadu ulica u Beogradu izazvao je kontroverze i različite reakcije unutar političke scene. Bjelogrlić, često smatran jednim od ideologa opozicije, viđen je na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu kako ulazi na let za Njujork, ostavljajući svoje političke istomišljenike u neizvesnosti.

 

Ova odluka izazvala je osećaj izigranosti i nerazumevanja među aktivistima opozicije, s obzirom na to da su mnogi očekivali jedinstvo i podršku tokom blokade ulica, koju organizuje deo opozicije. Bjelogrlićeva odsutnost postavlja pitanje doslednosti i predanosti političkom angažmanu, budući da je prepoznat kao javni podržavalac aktivnosti opozicije.

Reakcije unutar opozicije variraju, pri čemu neki izražavaju razočaranje i smatraju da je ovo vreme kada je podrška i jedinstvo od suštinskog značaja. Pitanje koje se postavlja jeste kako će odsustvo Bjelogrlića uticati na organizaciju i dalji tok protesta. Dok pojedini članovi opozicije odluku glumca osuđuju, drugi pokušavaju umanjiti značaj njegovog odlaska.

 

 

U međuvremenu, blokada ulica u Beogradu se nastavlja, a Bjelogrlićeva odsutnost ostavlja otvorena pitanja o jedinstvu i snazi dela opozicije. Važno je napomenuti da je Bjelogrlić za Ameriku otputovao biznis klasom, što je izazvalo dodatnu pažnju i komentare u javnosti.Bjelogrlićev odlazak biznis klasom, koja je nekoliko puta skuplja od obične ekonomske, dodatno je privukao pažnju javnosti i izazvao kontroverze u vezi s njegovim angažmanom u političkom aktivizmu. Neki članovi opozicije jasno su osudili ovaj potez, ističući da je Bjelogrlićeva odsutnost u trenutku blokade ulica kontraproduktivna i postavlja pitanje njegove doslednosti političkim stavovima. Ova situacija dodatno naglašava izazove s kojima se suočava opozicija u održavanju jedinstva i koordinacije tokom političkih aktivnosti.