Jovana Joksimović: Proslava Rođendana i Priča o Transformaciji
Početkom maja, Jovana Joksimović proslavila je svoj 43. rođendan u krugu prijatelja. Ova sjajna voditeljka, koja inače čuva svoj privatni život daleko od očiju javnosti, iznenadila je sve deljenjem fotografija iz restorana gde se slavilo do kasno u noć.

Jovana izgleda besprekorno i mnogi bi lako mogli pomisliti da je deset do petnaest godina mlađa. Njena priča o mršavljenju fascinirala je mnoge, s obzirom na to da je tokom dve trudnoće, od kojih je jedna bila sa blizancima, dobila ukupno 25 kilograma. Prema izveštaju Glorije, Jovana je pre šest i po godina prošla kroz tešku trudnoću kada je rodila kćerke bliznakinje, Anu i Srnu.

Tokom trudnoće, Jovana je dozvolila sebi da uživa u stvarima koje inače izbegava, pronalazeći utehu u hrani. Priznala je da se tada ugojila preko 20 kilograma, ali je otkrila i kako je brzo i uspešno skinula višak kilograma. Jovana je izgubila kilograme koristeći jednostavnu metodu, a njena transformacija u pedesetim godinama oduševila je mnoge.

“Tokom trudnoće sam se ugojila oko 12-13 kilograma u prvoj i 25 kilograma u drugoj trudnoći. Najviše sam se ugojila zbog zadržavanja vode i velikog stomaka zbog blizanaca. Smatram se srećnom što imam otpornost mladog dečaka, što mi omogućava da se pridržavam pažljivo odabrane dijete tokom letnjih meseci,” izjavila je Jovana.

Jovana je proteklih godina svesno pratila unos hrane, dopuštajući sebi trenutke opuštanja pre nego što bi se vratila sportu padelu. U intervjuu za Gloriju, priznala je svoju slabost prema sladoledu tokom leta. “Trudim se da uveče izbegavam sladoled i uživam u njemu samo povremeno tokom dana,” rekla je Jovana. U emisiji “Ako progovorim” otkrila je da ponekad konzumira i do dva kilograma sladoleda dnevno, što je postala njena rutina.

Jovana je ušla u vezu sa Željkom Joksimovićem nakon odlaska na Eurosong. Njihove veridbe su se dogodile 14. februara 2011. godine, ali su nesuglasice dovele do prekida samo tri dana kasnije. U martu iste godine, mediji su izveštavali o Jovaninoj navodnoj aferi sa košarkašem Aleksandrom Sašom Đorđevićem. Ipak, Željko je stao u njenu odbranu i brzo su se pomirili. Venčali su se tajno na Maldivima 20. januara 2012. godine, uprkos komplikacijama oko priznavanja braka u Srbiji.

Par je kupio stan od 118 kvadrata u blizini zgrade TV Pink i odlučio da se legalno venča pred kumovima kako bi učvrstili svoju zajednicu. Jovana je svoju karijeru započela 2001. godine na TV BK, gde je vodila emisije “Blokbuster” i “Trejler”, dok je istovremeno radila kao reporterka. 2005. godine prešla je na RTS, gde je preuzela ulogu voditeljke i urednice Jutarnjeg programa.

Tri godine kasnije, imala je priliku da bude voditeljka Eurosonga u Beogradu uz Željka Joksimovića. Tokom tog događaja nosila je zadivljujuće haljine poznatog dizajnera Jean Paula Gaultiera, čija je ukupna vrednost iznosila 250.000 evra. Kao znak zahvalnosti, Gaultier je pozvao Jovana i Željka da prisustvuju njegovoj modnoj reviji u Parizu kao cijenjeni gosti. Jovana i njen kolega Srđan Predojević su 2010. godine odlučili da pređu na RTV Pink, privučeni boljim uslovima i mogućnošću da imaju svoju emisiju pod nazivom „Dobro jutro: Jovana i Srđane“. Njihova emisija “Dobro jutro: Jovana i Srđane” brzo je postala popularna, donoseći im brojne pohvale i veliki broj vernih gledalaca.