Irina Vukotić, poznata voditeljka, deli svoje iskustvo o praznicima obavijenim tugom u domu. Iako su novogodišnji i božićni praznici inače vreme radosti i veselja, za Irinu su oni označeni tugom. U emotivnoj objavi na društvenim mrežama, ističe da bi danas bio rođendan njenoj preminuloj majci, dodajući da je nedostaje beskrajno, izrazivši tugu rečima “Samo duša zna…” Prateći poruku, Vukotićeva je podelila zajedničku fotografiju sa majkom, istovremeno koristeći emotikon slomljenog srca kao izraz tuge.

 

Njena otvorenost o gubitku majke pre dve godine otkriva duboku emotivnu ranjivost. Irina je ranije priznala da je nakon majčine smrti potražila stručnu pomoć kako bi se suočila s gubitkom. Shvatila je da ne može samostalno nositi teret bola i tuge, te je odlučila potražiti podršku stručnjaka.

 

Svestrano deljenje ličnih iskustava pomaže Irini u normalizaciji procesa tugovanja, pružajući podršku drugima koji možda prolaze kroz slične teškoće. Ovo iskustvo naglašava važnost otvorenosti i traženja pomoći u suočavanju s gubicima tokom prazničnog perioda.

 

 

 

Irinina spremnost da otvoreno razgovara o gubitku svoje majke, koji se dogodio prije dvije godine, pokazuje dubok nivo emocionalne ranjivosti. U prošlosti je Irina otvoreno priznala da je nakon majčine smrti aktivno tražila stručnu pomoć kako bi prebrodila silnu tugu. Prepoznala je da je samo pokušaj da se nosi s golemom težinom tuge i tjeskobe nepremostiv zadatak, što ju je navelo da donese hrabru odluku da posegne za stručnom podrškom. Tokom raznih drugih intervjua, voditeljka je ušla u velike dubine kada je raspravljala o značajnoj ulozi koju je psihoterapija imala na njenom ukupnom putu ka izlječenju. Postalo je evidentno da se Irinina sposobnost da otvoreno podijeli svoja lična iskustva na bezbroj načina pokazala vrijednim oruđem ne samo u normalizaciji procesa tugovanja, već i u pružanju ruke podrške pojedincima koji se mogu naći kroz slične teškoće.