Mišo Kovač, renomirani hrvatski pjevač, u ponedjeljak navečer je vozilom Hitne pomoći iz Podstrane prevezen na Odjel pulmologije KBC-a Split i primljen u bolnicu na daljnje liječenje i njegu. Mišo Kovač trenutno se nalazi u medicinskoj ustanovi, gdje mu se pruža neophodna njega i liječenje zbog njegovog zdravstvenog stanja.

 

 

 

Prema riječima osoba koje su upoznate s tim i nalaze se u neposrednoj blizini proslavljenog pjevača Miše, javljeno je da je primljen na Odjel pulmologije KBC-a Split. Pjevač je hitno prevezen u bolnicu u ponedjeljak navečer vozilom Hitne pomoći iz svog prebivališta u Podstrani, gdje živi zajedno sa svojom voljenom suprugom Lidijom.

 

 

Zabrinuta za njegovo dobro, Lidija je odmah kontaktirala medicinske radnike jer je otkrila da 82-godišnji muzičar pati od alarmantne groznice. Lidija Kovač odlučila je da se ne javlja na brojne telefonske pozive novinara, ostavljajući ih bez mogućnosti prikupljanja informacija. Međutim, Mišina ćerka  prekrasna Ivana uzela je sebi za pravo da se obrati medijima i uveri ih da apsolutno nema potrebe za panikom.

 

 

 

Nadalje, ovo uvjeravanje je potkrijepljeno izjavama Mišinih kolega i pouzdanika od povjerenja. Trenutno je situacija dobro vođena, a najveći prioritet je pomno praćenje Miše od strane medicinskog stručnjaka. Proteklih dana Mišo je osjećao opadanje ukupnog zdravlja, a nakon što mu je temperatura značajno eskalirala, Lidija i Mičo su odmah potražili ljekarsku pomoć. Važno je napomenuti da se Mišo već bori sa hroničnom opstruktivnom bolešću pluća (KOPB), te je u njegovom najboljem interesu da bude primljen u bolnicu u ovo vrijeme grozničavog stresa, kako savjetuju njegovi zabrinuti prijatelji.