Ako je vaš stari dušek izgubio svoj nekadašnji sjaj, postoji jednostavan trik koji vam i može pomoći da mu vratite svežinu i uklonite neprijatne mirise. Evo kako to možete postići:
Uklanjanje Mirisa i održavanje dušeka:

Priprema Dušeka:

Počnite skidanjem stare posteljine s dušeka. Ako je moguće, iznesite dušek na otvoreno kako bi se dodatno provetrio.

Usisavanje Dušeka:

Upotrebite usisivač sa odgovarajućim nastavkom kako biste detaljno i očistili dušek od prašine, alergena i sitnih čestica.

 

Priprema Smese sa Sodom Bikarbonom:

U posudi pomešajte sodu bikarbonu sa nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja. Soda bikarbona ima i sposobnost apsorbovanja neprijatnih mirisa, dok će eterično ulje dodati prijatan miris.

 

Posipanje Smese po Dušeku:

Ravnomerno pospite pripremljenu smesu po celoj površini dušeka. Obratite posebnu pažnju na područja gde se i oseća neprijatan miris.

Ostavljanje Smese da Deluje:

Ostavite smesu da deluje najmanje nekoliko sati ili, još bolje, preko noći. Tokom tog vremena, soda bikarbona će apsorbovati mirise, a eterično ulje će se proširiti po dušeku.

Usisavanje Dušeka Ponovno:

 

Koristite usisivač da pažljivo usisate sodu bikarbonu s dušeka. Ovaj korak će ukloniti apsorbovane mirise i ostaviti dušek čistim.

 

Postavljanje Nove Posteljine:

Nakon čišćenja dušeka, stavite svežu posteljinu kako biste stvorili udobno i sveže okruženje za spavanje.

Dodatna Osveženost:

Po želji, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja direktno na posteljinu kako biste dodatno osvežili krevet.
Ovaj postupak ne samo da će osvežiti dušek, već će i doprineti boljem kvalitetu vašeg sna, pružajući vam miran i udoban san u čistom okruženju. Šta vi mislite o ovome, ostavite Vaše komentare?