Novak Đoković, nadaleko poznat kao najbolji teniser na planeti, pobedio je u uzbudljivom i napetom meču protiv Huberta Hurkača. Dvojica sjajnih sportista borili su se u poslednjem kolu cenjene “zelene grupe” na prestižnom Final Mastersu održanom u živopisnom gradu Torinu. Đokovićeva izvanredna veština i nepokolebljiva odlučnost naterali su ga da obezbedi teško izborenu pobedu, sa konačnim rezultatom 7:6, 4:6, 6:1. Njegov izuzetan učinak tokom cijelog meča pokazao je njegovu dominaciju i potvrdio njegov status nenadmašnog gospodara teniskog terena.

 

Novak Đoković se danas suočio sa ključnim izazovom u potrazi za plasmanom u polufinale završnog mastersa. Da bi prošao dalje, Đokoviću je bilo potrebno da izađe kao pobednik sa maksimalnih 2:0. Međutim, njegova sudbina zavisila je i od ishoda još jednog meča između Runea i Sinera. Đokovićeve nade zavisile su od toga da Rune neće slaviti pobedu od 2:1 protiv Sinera. Na Đokovićevu nesreću, Hurkač je uspeo da mu otme set i tako promenio tok događaja i stavio Đokovićevu sudbinu van sopstvene kontrole.

 

Što se tiče današnjeg meča, i Đoković i Hurkač su pristupili igri sa velikom dozom opreza, pokazujući obilje fokusa od samog početka. Oba igrača su uspjela osigurati pobjede u svojim gemovima dok su servirali. Ishod početnog seta određen je kroz taj-brejk, tokom kojeg je Đoković efikasno nadmašio svog protivnika. Na početku drugog seta, Hurkač je brzo osigurao brejk, pokazujući izuzetnu vještinu i preciznost u svojim servisima u ostatku seta. Njegov protivnik je ostao bespomoćan, nesposoban da parira njegovom nivou igre, što je na kraju rezultiralo time da je Hurkač bez muke ostvario pobjedu u drugom setu.

 

U finalnom i ključnom setu Novak je pokazao izuzetne vještine i potpuno dominirao nad svojim protivnikom, ne ostavljajući im šanse da se oporave. Nadalje, u završnom setu je pokazao svoje superiorne sposobnosti trijumfom sa impresivnih 6:1, potvrdivši svoju neospornu superiornost na terenu.