Da li u kući imate bebi puder i da li ste znali da se isti može koristiti za sanaciju nekoliko zdravstvenih neprilika? Većina ljudi ima dječji puder negdje u kućanstvu, ali malo tko sluti da krug njegove primjene može biti puno širi nego što se to zapravo misli. Baby puder može biti vaš najbolji prijatelj u svakodnevnom životu, u osnovi s nekoliko iznenađujućih, praktičnih primjena, a u nastavku našeg današnjeg teksta vam donosimo informacije o tome kako ga možete koristiti na načine koje niste mogli zamisliti!

Savršeno rješenje za vruće ljetne noći
Tijekom sparnih ljetnih noći, pospite bebi puder po čaršafima. Ne samo da će vaša posteljina mirisati svježe, već će puder apsorbirati znoj s vašeg tijela, pomažući vam da se bolje naspavate i osjećate ugodnije.

Upija masnoću s tkanina
Svi znamo kako masne mrlje mogu biti tvrdokorne, bilo da se radi o odjeći ili tepihu. Idući put kada vam nešto masno kapne, jednostavno pospite bebi puder na mrlju. On će brzo apsorbirati ulje i osvježiti tkaninu, a čišćenje će biti puno lakše.

Osvježava stare knjige
Stare knjige često s vremenom postanu vlažne i razviju neugodan miris. Dajte im novi sjaj tako što ćete ih posuti bebi puderom. Puder će upiti vlagu i spriječiti razvoj plijesni, a vaše knjige će izgledati kao nove.

Guste i pune trepavice
Tražite način da vam trepavice izgledaju gušće? Prije nanošenja maskare, nanesite malo bebi pudera na trepavice. Ovaj trik stvara dojam punijih i dužih trepavica, pružajući dramatičan efekt vašem pogledu.

Sprečava iritaciju kože na bedrima
Ako patite od iritacije kože zbog trljanja bedara pri hodanju, bebi puder može biti rješenje. Nanesite ga na unutrašnju stranu bedara kako biste izbjegli neugodno trenje i osjetljivost kože.

Uklanja neugodan miris iz obuće
Neugodni mirisi iz cipela mogu biti pravi problem. Jednostavno pospite unutrašnjost obuće bebi puderom i ostavite da djeluje preko noći. Sljedećeg jutra obrišite puder, i vaša obuća će mirisati svježe, kao nova.

Eliminira škripanje poda
Ako vam parket škripi, postoji jednostavno rješenje. Pospite bebi puder po škripavim dijelovima poda i metlom ili krpom ispunite praznine između letvica. Na taj način ćete smanjiti ili čak potpuno eliminirati neugodno škripanje.

Odbija mrave
Imate problema s mravima u kući? Pospite bebi puder ispred ulaznih vrata, prozora ili bilo kojeg mjesta na kojem primijetite mrave. Oni će izbjegavati taj prostor i vaš dom će ostati slobodan od ovih nepoželjnih gostiju.

Smanjuje bol kod depilacije
Depilacija može biti bolna, ali bebi puder može pomoći. Napuderišite kožu prije nanošenja voska kako biste stvorili dodatni zaštitni sloj. Ovaj trik će smanjiti bol i zaštititi vašu kožu od prevrućeg voska.

Zamjenjuje puder u kamenu
Ako želite uštedjeti na skupim puderima za lice, bebi puder može biti savršen zamjenski proizvod. Nakon nanošenja šminke, nježno nanesite malo bebi pudera na lice kako biste postigli mat efekt i svjež izgled.

Osvježava i hladi
Umjesto klasičnog dezodoransa, isprobajte bebi puder ispod pazuha. On ne samo da upija znoj, već ostavlja i ugodan miris koji traje cijeli dan.

Osvježava prostor za ljubimce
Ako želite brzo osvježiti korpu ili krevetić vašeg kućnog ljubimca, pospite ga bebi puderom. Ostavite nekoliko sati, a zatim uklonite puder – prostor će biti svjež i ugodan.

Pomaže kod frizure
Bebi puder može biti spas za neurednu kosu. Ako nemate suhi šampon, pomiješajte bebi puder s praškom za pecivo i nanesite na kosu. Ova mješavina djeluje kao suhi šampon i vraća vašoj kosi svježinu.

Prirodni miris za prostor
Bebi puder također može poslužiti kao prirodni osvježivač prostora. Ako vam njegov osnovni miris nije po volji, dodajte nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja i rasporedite ga po stanu. Rezultat? Vaš prostor će mirisati božanstveno i opuštajuće.

Zaključak
Bebi puder je daleko više od jednostavnog proizvoda za njegu bebine kože. Njegova svestranost čini ga nezaobilaznim alatom u kućanstvu – od njege kože, čišćenja do osvježavanja doma. Ovaj jeftin i učinkovit proizvod može riješiti mnoge svakodnevne probleme, a uz to donosi svježinu i udobnost. Isprobajte ga i uvjerite se u njegovu nevjerojatnu snagu!