“PRALA SAM MU, KUVALA I SLUŽILA GA, A ON SVE OSTAVIO DECI IZ PRVOG BRAKA”: Baka Sonja sada nezasluženo živi kao po kazni

  0
  18

  Gospođa Sonja iz Zagreba, stara i bolesna penzionerka, deleći svoju potresnu priču za Moje Vrijeme, izazvala je talas empatije i komentara. Nekada zaljubljena i posvećena supruga, Sonja sada živi kao osoba koja je nezasluženo prepuštena sudbini, suočena s nepravdom koju je doživela od porodice svog pokojnog muža.

   

  Sonja je radila u muževoj privatnoj firmi, ali bez zvanične prijave, zbog čega nije ostvarila pravo na penziju. Kada je njen suprug preminuo, ostavio joj je zajednički stan i minimalnu penziju. Međutim, sve što je neformalno zaradila u firmi pripalo je deci iz njegovog prvog braka.Nakon sahrane, preostalo mi je samo da preživim koliko god mogu, očekujući dokumente koji bi mi omogućili da primam minimalnu penziju koju je imao. Najteže u ovom životu mi je to što sam nakon njegove smrti u potpunosti shvatila da ni ja ni moja deca nismo imali nikakav značaj za njega.

   

  Svestan je bio da ću imati problema s minimalnom penzijom, jer je i sam bio na minimalcu. No, to mu nije bilo bitno. Smatrao me je tek sluškinjom koja ne zaslužuje ništa više”, rekla je gospođa Sonja s tugom u glasu, čvrsto verujući da bi ostala bez stana da nisu bili u zakonskom braku.

  “Njegova deca imaju uticajne veze, dok se ja suočavam s tri bolesti i ovom štakom. Ne bih imala snage suočiti se s rogovima”, zaključila je nesrećna žena, ističući nepravdu i teškoće koje je doživela nakon dugogodišnjeg posvećenja i truda u braku. Priča Sonje ukazuje na važnost poštenog tretmana i podrške u porodičnim odnosima, posebno u teškim trenucima poput gubitka voljenih.

  Oglasi - Advertisement