Pala sa visine od 4.000 metara, a život joj spasili – mravi! Evo kako je to moguće..

  0
  19

  U nevjerojatnom događaju u Južnoj Karolini, Džoan Marej suočila se s izvjesnom smrću kada su joj otkazala oba padobrana tijekom skoka iz aviona s visine od 4 kilometra. Uz hrabrost i sreću, njezin život ipak nije bio gotov.

   

   

  Dok je padala brzinom od oko 1.287 kilometara na sat nakon neuspjelog otvaranja padobrana, Džoan je brzo reagirala i povukla prekidač na rezervnom padobranu. No, čak i rezervni padobran se zapetljao, a Džoan je osjetila da je situacija izmakla kontroli. Usprkos padu na tlo i teškom disanju, život joj je spašen neočekivanim herojima – mravima.

   

   

  Kada je stigla do čvrstog tla, Joan je neočekivano bila podvrgnuta mučnom susretu s otrovnim crvenim mravima, koji je izdržao ne samo jedan, već višestruke ubode ovih otrovnih insekata. Ogromna veličina ovog iskušenja ostavila je njeno telo uznemireno, jer je preko 200 uboda nanelo dubok šok na njen delikatan sistem. Međutim, u zaokretu sudbine, adrenalin, prirodni hormon odgovoran za pokretanje tjelesnog odgovora bori se ili bježi, zapanjujuće je krenuo u akciju, čudesno stimulirajući njeno srce i pružajući prijeko potreban poticaj vitalnosti. Osim toga, otrov ovih zlonamjernih mrava iznenađujuće je pokazao paradoksalan učinak, djelujući kao nekonvencionalan oblik prve pomoći, nudeći određeno olakšanje Joaninom bolesnom stanju.

   

   

  Odmah reagujući na ovu alarmantnu situaciju, Hitna medicinska služba (EMS) je brzo krenula u akciju, preuzimajući trenutnu kontrolu nad situacijom i transportujući Joan u prestižni medicinski centar Carolina, gdje će stručni medicinski stručnjaci preuzeti ključni zadatak zbrinjavanja njenih rana i vraćajući joj dobro zdravlje. Joan je čudesno prkosila izgledima i trijumfovala nad gotovo nemogućom situacijom, uprkos tome što je pretrpjela opsežne ozljede kao što su slomljene kosti, oštećeni zubi i podvrgnuta je zapanjujućih 20 rekonstruktivnih operacija. Tipično, vjerovatnoća preživljavanja pada s visine od 14 metara iznosi samo 50%, međutim, svaka nada za preživljavanje pada na nulu kada pad prijeđe 24 metra. Joanina izvanredna priča se sada pojavila kao simbol nepokolebljive hrabrosti i izuzetne otpornosti, inspirirajući nebrojene druge svojom izuzetnom sposobnošću da savlada nezamislive izazove.

  Oglasi - Advertisement