NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE I DEČAKE KOJA IMAJU VEZE SA BOŽIĆEM: Spominju se u BIBLIJI i značenja su im POSEBNA

  0
  16

  Tokom sezone praznika, mnogi roditelji traže imena za svoju novorođenčad koja su povezana s Božićem. Ova imena imaju poseban značaj jer se spominju u Bibliji i nose duboko značenje. Bilo da se radi o djevojčici ili dječaku, ova imena dodaju dašak svečanosti i duhovnosti identitetu djeteta.

   

   

  Očaravajuća imena za devojčice i dečake prožeta duhom Božića nude posebnu vezu s biblijskim i hrišćanskim nasleđem, čineći ih savršenim izborom za rođenje tokom praznika. Evo nekoliko prelepih imena i njihovih značenja:

   

   

  Nikola: Inspirirano Svetim Nikolom, čuvenim po činjenju dobrih dela i velikodušnosti prema siromašnima. Datum slave je 19. decembar.Lucija: Ime posvećeno Svetoj Luciji od Sirakuze, hrabroj mučenici koja je podnela svoju veru, posebno zaštitnica ratara i slepih.Marija: Biblijsko ime s posebnim značenjem kao majka Isusa, poznata i kao Blažena Devica Marija, povezana s hebrejskim imenom Mirjam – od Boga ljubljena.Stefan: Potiče od grčke reči “stephanos”, simbolizirajući vence i krune. Ime je povezano s likom Stefana iz Biblije, poznatog po hrabrom propovedanju Isusovih reči.Gabrijel: Ime arhanđela Gabrijela iz Biblije, Božjeg glasnika koji je najavio rođenje Jovana Krstitelja i Isusa.Klara: Posvećeno Svetoj Klari iz 13. veka, osnivačici reda klarisa, sestara franjevki u italijanskom gradu Asizu.Kristijan: Latinsko poreklo, odražava značenje hrišćanina, pridonošenje hrišćanskom identitetu.

   

   

  Postoje različite metode kako biste osigurali da očaranost praznične sezone ostane u vašem životu, a jedan takav način je da svom djetetu date ime koje sadrži suštinu Božića. Sjajni sjaj svjetlucavih svjetala, prijatno uživanje u prazničnim poslasticama i melodična simfonija radosne muzike koja ispunjava zrak, zajedno sa altruističkim djelima ljubaznosti i toplim okupljanjima najmilijih, zajedno njeguju jedinstven magični ambijent. Božić zauzima značajno mjesto u srcima kršćana, jer predstavlja zaista jedinstveno i cijenjeno doba godine.

   

   

  Oglasi - Advertisement