Muslimumanka udala se za Srbina, a život joj postao sličan paklu zbog ovih izazova!

  0
  21

  Kao sljedbenica islamske vjeroispovijesti, stupila sam u brak s osobom srpskog porijekla, hrabro se suočavajući s izazovima koje donosi zajednički život. Smatram da vjerske razlike trebaju biti nevažne, ali moji roditelji nisu u potpunosti prihvatili ovu posvećenu vezu. Iako je prošlo mnogo vremena, njihovo neodobravanje i dalje traje.

   

  Moj suprug je uvijek pokazivao poštovanje prema mojim roditeljima, unatoč njihovom neodobravanju. Iako su se uspjeli povezati na određenom nivou, roditelji ga još uvijek vide kao osobu druge religije. Međutim, on se suzdržava od negativnih primjedbi i nastavlja s poštovanjem prema njima.

   

   

  Gore spomenuta  neuobičajena situacija bila je snažan dokaz njegove beskonačne posvećenosti poštenju i njegovog odlučnog pridržavanja čvrstog etičkog okvira. Njegova izvanredna sposobnost da pažljivo razmotri potencijalne ishode svojih izbora i potom donese zdrave prosudbe ukorijenjene u njegovim duboko držanim vrijednostima istinski ga je izdvojila. Upravo ta nepokolebljiva posvećenost da uvijek radim ono što je moralno ispravno učvršćuje moju nepokolebljivu vjeru u njegove izvanredne atribute kao doživotnog pratioca i partnera.

   

   

  Ova konkretna okolnost me je potaknula da duboko razmislim o ovom pitanju. To me je navelo da se zapitam da li se smatra neprikladnim tražiti pomoć od nekoga drugog vjerskog porijekla, s obzirom na činjenicu da ne mogu s ljubavlju svog muža oslovljavati kao svog “zeta”. Dok mi moj muž donosi ogromnu sreću, ja se borim sa poteškoćama da u potpunosti prihvatim taj simpatičan izraz. U svjetlu ovoga, radoznao sam da znam kako biste se vi lično nosili sa uporedivom situacijom i kako biste se snašli u složenostima koje ona predstavlja.

  Oglasi - Advertisement