(FOTO) Grme društvene mreže: Đoković opet pokraden, osuda i revolt navijača nisu izostali

  0
  19

  Internet domen je usijan od diskusija i debata dok fanovi Novaka Đokovića izražavaju čistu nevericu zbog toga što je Janik Siner počastvovan titulom omiljenog tenisera na ATP turu. Unutar teniske zajednice pojavio se preovlađujući osjećaj, sugerirajući potencijalnu zavjeru koju su orkestrirale vatrene pristalice i Rafaela Nadala i Rodžera Federera, pripisujući njihovu umiješanost u ovaj neočekivani razvoj događaja.

   

  Novak Đoković, iako jedan od najuspešnijih tenisera u istoriji, nikada nije osvojio ATP nagradu za najomiljenijeg igrača, koja je 19 puta pripala Rodžeru Federeru. Ovo priznanje se dodeljuje na osnovu glasova navijača, a brojke koje je jedan od navijača Đokovića izneo na društvenim mrežama izazvale su sumnje u popularnost mladog italijanskog tenisera Janika Sinera.

  Prema objavi obožavatelja, Đoković uživa znatno veći broj pratilaca na društvenim mrežama u odnosu na Sinera. U objavi navijača se navodi da na platformi “X”, koja je ranije bila poznata kao Tviter, Đoković ima impresivnih 9,2 miliona pratilaca, dok Siner ima samo 169 hiljada pojedinaca koji ga prate. Prelazeći na Instagram, Đokovićeva popularnost nastavlja da raste jer ga prati nevjerovatnih 14,2 miliona ljudi, dok Sinerovih pratilaca iznosi respektabilnih 1,3 miliona.

   

  Na Fejsbuku, Đokovićeva baza fanova je i dalje jaka sa 10 miliona pratilaca, dok je Sinerovo prisustvo na platformi skromnije sa samo 41 hiljadu pratilaca. Kada saberemo ove brojke, Đokovićev ukupan broj pratilaca na svim platformama iznosi neverovatnih 33,4 miliona pojedinaca, dok Sinerovi kumulativni pratioci dostižu hvale vrednih 1,5 miliona. Statistika koja privlači pažnju oko Đokovićevih dostignuća izazvala je žestoku debatu o uticaju popularnosti na raspodelu nagrada. Mnogi tvrde da Đokovićeva ogromna statistička prednost postavlja pitanje da li je njegova široka popularnost odigrala značajnu ulogu u njegovim priznanjima.

  Oglasi - Advertisement