DIJETA SA SUVIM ŠLJIVAMA PREPOLOVIĆE VAS U TRENU: Ceo svet ludi za njom, evo i zašto

  0
  16

  Izuzetno popularna, dijeta sa suvim šljivama privlači pažnju širom sveta, posebno uoči svečanih prilika poput novogodišnje noći. Ovakav režim ishrane, koji se fokusira na unos šest suvih šljiva po porciji, obećava brzo smanjenje telesne mase, a istovremeno se ističe važnost očuvanja zdravlja.

   

   

   

  Dijeta koja uključuje suhe šljive stekla je ogromnu popularnost širom svijeta, zaokupljajući pažnju pojedinaca, posebno tokom proslavljenih događaja kao što je doček Nove godine. Ovaj poseban pristup ishrani se vrti oko konzumiranja šest suvih šljiva po porciji, osiguravajući brzo i primjetno smanjenje tjelesne težine, dok istovremeno naglašava značaj očuvanja cjelokupnog blagostanja.

   

   

  U smislu preporučene konzumacije, predlaže se porcija od šest suvih šljiva, jer nudi otprilike 15 grama šećera, koji sadrži fruktozu i glukozu, uz otprilike 25 grama ugljikohidrata. Ovo dehidrirano voće sadrži obilje dijetalnih vlakana, koja ne samo da pomažu u jačanju metabolizma, već imaju i ključnu ulogu u jačanju imunološkog sistema. Nadalje, suhe šljive se mogu pohvaliti impresivnim nizom korisnih komponenti, uključujući antioksidante, beta karoten, vitamin E i C, kao i esencijalne minerale poput bakra i kalija.Preporučeni jelovnik uključuje šest suvih šljiva za doručak, jednu svežu jabuku kao užinu, viršlu i kuvano jaje za ručak, ponovljeni ručak kao drugu užinu, te završava sa čašom niskokaloričnog jogurta za večeru. Dijeta se ističe kao efikasna opcija za brzo postizanje željenih rezultata, ali uz naglasak na očuvanju opšteg zdravlja.

   

   

  Dnevni jelovnik obroka, osmišljen za dijetu sa suvim šljivama, pruža jednostavnost i raznolikost uz naglasak na smanjenju kalorija. Evo primera jelovnika:

  Doručak:

  • 6 suvih šljiva

  Užina:

  • 1 sveža jabuka

  Ručak:

  • Viršla
  • Kuvano jaje

  Užina:

  • Ponoviti ručak

  Večera:

  • Čaša niskokaloričnog jogurta

  Ovaj jelovnik kombinuje suve šljive bogate dijetetskim vlaknima s voćem poput jabuke, pružajući korisne nutrijente. Ručak s viršlom i kuvanim jajetom daje dobar izvor proteina, dok se večera završava laganim niskokaloričnim jogurtom.

  Oglasi - Advertisement