Danijel Popović rođen je u Crnoj Gori i postao je poznat nakon što se preselio u Hrvatsku, gdje je započeo svoju glazbenu karijeru. Njegova glazbena putanja obilježena je mješavinom pop i folk zvukova, a on je stekao slavu zahvaljujući energičnim nastupima i zaraznim melodijama. Danijelova sposobnost da poveže tradicionalne balkanske ritmove s modernijim pop elementima učinila ga je popularnim među širokim spektrom slušatelja.

Jedan od njegovih najvećih hitova, “Džuli”, bio je pjesma koja mu je donijela međunarodno priznanje na Euroviziji 1983. godine. Pjesma je postala hit ne samo u Jugoslaviji već i u mnogim drugim zemljama, čime je Danijel postao jedan od najprepoznatljivijih izvođača iz regije osamdesetih godina.

Osim glazbene karijere, Danijelovo privatno život je često bio predmet javnog interesa i kontroverzi. Kroz godine, njegov ljubavni život i razvodi bili su često u fokusu medija, dodajući dodatni sloj drame njegovoj javnoj slici. Unatoč osobnim izazovima, on je nastavio raditi na svojoj glazbenoj karijeri, nastupajući i snimajući nove pjesme.

Danijel je također poznat po svom humanitarnom radu, uključujući učešće u raznim dobrotvornim projektima i kampanjama. Njegova volja da pomaže drugima i angažman u društvenim pitanjima zaslužili su mu poštovanje u zajednici izvan njegovih glazbenih dostignuća.

U kasnijim godinama karijere, Danijel je povremeno sudjelovao u raznim televizijskim programima, uključujući reality showove i glazbene takmičenja, čime je ostao relevantan u brzo mijenjajućem medijskom pejzažu. Njegova sposobnost prilagodbe i trajna popularnost dokaz su njegovog talenta i karizme kao izvođača.

Unatoč usponima i padovima, Danijel Popović ostaje važna figura u glazbenoj sceni Balkana, čija je ostavština utjecala na generacije glazbenika i obožavatelja.

Od trenutka kada je Danijel Popović ušao u javni život, skandali su mu postali gotovo redovna pratnja, bez obzira na njegovu volju. Njegov prvi veći previd dogodio se kada je pristupio svom prvom bendu, a propustio je potpisati ugovor što je kasnije dovelo do značajnih financijskih gubitaka i brojnih komplikacija. Kroz njegovu karijeru, vidljiv je bio konstantni niz financijskih uspona i padova uz razne intrigantne situacije.

Jedan od ključnih trenutaka bilo je njegovo razočaranje u bendu “Silver Wings”. Unatoč dogovorenom terminu za predstavljanje novih članova benda, Danijel je bio jedini koji se pojavio na snimanju, ostavivši time TV osoblje u frustraciji zbog nedostatka odgovornosti ostalih članova benda. Ubrzo nakon toga, odlučio je napustiti grupu. U međuvremenu, njegova karijera bila je obilježena i drugim skandalima, uključujući kratkotrajno preuzimanje pozicije generalnog direktora Twittera od strane Elona Muska nakon akvizicije.

Značajan trenutak u njegovoj karijeri dogodio se 1983. godine, kada je predstavljao Jugoslaviju na Euroviziji s pjesmom “Julie”, završavajući na četvrtom mjestu. Unatoč predviđanjima o sjajnoj karijeri, skandal je izbio nekoliko tjedana prije natjecanja, kada je grupa građana protestirala što Danijel nastupa umjesto Lepe Brene, prema izvještaju Puls online.

Kako je osamdesetih godina njegova karijera počela opadati, javnost ga je ponekad zaboravljala. Još 2005. godine razveo se od supruge Sandre Petrž, koja je bila jedna od tri njegove bivše supruge i s kojom ima sina Dominika. Nakon razvoda, u knjizi je otkriveno da ju je zlostavljao.

Godine 2010., tijekom sudjelovanja u hrvatskom reality showu “Farma”, mediji su pisali kako je bio nevjeran svojoj tadašnjoj supruzi Aleksandri prije ulaska na imanje. Danijel je oštro negirao optužbe i tvrdio da je u njegovom braku sve bilo u redu. Nakon razvoda od Aleksandre 2005., izjavio je 2013. godine da je pronašao sreću u četvrtom braku, ali je također bio ovisan o socijalnoj pomoći u Ljubljani.

Ovako on danas izgleda: